De vrouwen van Morgan Recruitment Group

Vandaag is het Internationale Vrouwendag, een uitgelezen kans om de vrouwen van de Morgan Recruitment Group in het zonnetje te zetten. De Morgan Recruitment Group telt 35 medewerkers waarvan 48% vrouw is. 1 van onze nieuwe vrouwelijke collega’s is Anne Ruijters, zij is vorige week begonnen als Recruitment Consultant bij Morgan Black en zit als enige vrouw tussen alle mannen op de Black vloer. Benieuwd hoe Anne haar eerste week hier heeft ervaren? Lees het interview met Anne hieronder. 

Het is aankomende maandag natuurlijk Internationale Vrouwendag en ik ben daarom wel heel benieuwd hoe jij hier ontvangen bent in je eerste week als enige vrouw tussen alle mannen op de Black vloer? Op welke manier ben jij hier welkom geheten?

“Ontzettend gezellig!!! Ik ben opgegroeid in een gezin met 2 zussen, ik heb dus altijd veel vrouwen om me heen gehad. Maar ik moet eerlijk zeggen dat ik op school altijd wel one of the guys was. Ik vond het gezellig om met mannen om te gaan en had dus ook veel mannelijke vrienden. Erg wennen is het dus niet om tussen allemaal mannen te zitten. Inmiddels ben ik nu 32 jaar en ben ik ook heel erg het belang van vrouwen in gaan zien. Ik heb nu ook heel veel sterke en belangrijke vrouwen om mij heen.”

Vind je het niet jammer om dan nu wel weer met alleen maar mannen te zitten?

“Nee, zeker niet. Ik heb nu hele sterke en belangrijke vrouwen én mannen om heen. Ik heb het nu dus allebei, beter kan niet!”

Je werkt hier nu pas een weekje, hoe is je eerste week bevallen?

“Heel erg leuk maar ook erg druk. Ik heb veel trainingen gehad en ik ben veel aan het oefenen en ontdekken. Ik ben meteen lekker in het diepe gegooid, maar dit maakt het juist uitdagend. Daarnaast wilt iedereen me graag helpen en mag ik bij iedereen aankloppen voor vragen.”

In hoeverre heb je gemerkt dat je tussen zoveel mannen zit?

“Als ik om me heen kijk zie ik natuurlijk alleen maar mannen zitten. Maar qua omgang merk ik dat niet. Het gevoel voor humor is misschien wel wat mannelijker maar daar kom ik goed in mee want ik lach even hard als de rest!”

In hoeverre heb je jezelf al verbaasd deze week over wat je allemaal al kan?

(Er verschijnt een grote glimlach op het gezicht van Anne)

“Nou, vandaag ging het echt super goed. Het bellen gaat steeds beter en ik heb vandaag zelfs mijn eerst kwalificatie gedaan! Ik ben steeds meer nummers aan het verzamelen en het systeem krijg ik steeds meer onder controle. En als ik even vastloop springen de mannen maar al te graag even bij.”

Hoe vind je de sfeer tot nu toe op kantoor?

“Onwijs leuk. Iedereen is lekker amicaal wat het makkelijk maakt om een gesprek met iemand te beginnen. Ik heb deze week al bijna iedereen gesproken waardoor ik me al erg thuis voel op kantoor.”

Bel of mail mij