Onze Nieuwe Consultant Joël

Maak kennis met Joël van der Horst. Hij is 29 jaar, opgegroeid in Almere en woont al een aantal jaar in Amsterdam. Hij heeft Facilitaire Event Management op Inholland Diemen gestudeerd en is in oktober begonnen bij Morgan Green als Trainee Recruitment Consultant. In zijn vrije tijd vindt hij het leuk om te motorrijden met vrienden of muziek te maken, hij is namelijk ook DJ

Wat is je het meest bijgebleven van je studie?

“Gek genoeg is het verkoop gedeelte van Facilitaire Event Management mij het meest bijgebleven van deze studie, het hield vooral in dat je erachter kwam wat de behoefte was van de desbetreffende klant. Wat betekent; goed doorvragen en dáárop verkopen. Niet gelijk beginnen met verkopen maar echt doorvragen en achter de behoefte komen. Dat is me toevallig bijgebleven en het heeft er ook voor gezorgd dat ik hier binnen ben gekomen.”

Kan je 2 goede karaktereigenschappen van jezelf noemen die je ook bij recruitment vindt passen en waarom?

“Ik ben erg competitief, ik wil graag overal het beste in zijn. Dat kan ik hier heel goed toepassen omdat ik constant een drive heb om beter te worden dan ik eerst was. Ik wil graag presteren.

Een andere eigenschap van mij is dat ik makkelijk in de omgang ben. Ik kan goed babbelen met mensen.”

Heb je misschien een voorbeeld van hoe je kan zien dat je competitief bent? “Ik wil graag zo snel mogelijk mijn eerste deal maken. Hoe eerder hoe beter.”

Hoe ben je in contact gekomen met Morgan Green?

“Ik kwam de vacature op Indeed tegen en ik heb toen zelf gemaild. Ik weet dat hier een corporate afdeling zit die vooral bezig is met het binnenhalen van nieuwe kandidaten maar ik heb zelf bij Morgan Green gesolliciteerd.”

      Wilde je van te voren al recruitment doen?

“Nou ik kom dus uit de evenementen wereld, een bedrijf waar ik regelmatig klussen voor deed belden mij op en vertelden dat ze mij wel konden gebruiken als recruitment consultant. Toen dacht ik, ‘dat is helemaal niks voor mij’. Vervolgens heb ik een uur met die man aan de telefoon gezeten, en vond ik het toch wel interessant worden. Ik heb dat toen afgewezen omdat 40 uur per week te veel is voor mij, aangezien ik ook nog een DJ school heb. Dat doe ik nu steeds minder, ik liep vast in de DJ wereld.”

      Ik welk opzicht liep je vast?

“Het bedrijf kon wel groeien maar ik groeide zelf niet meer. Ik wilde meer leren en doorgroeien. Dat kan hier bij Morgan Green wel, daarnaast miste ik de sales in de DJ wereld. Ik heb het uiteindelijk hier geprobeerd en ik ben erg tevreden met de gok die ik heb genomen.”

Waarom heb je voor recruitment gekozen?

“Ik had nog geen ervaring in recruitment maar ik miste de sales wel, dat vind je terug in recruitment. Daarnaast vind ik het sociale gedeelte van recruitment ook heel leuk, dat je mensen helpt aan een baan. Het is een sales baan met een geweten.”

In welke sector ga je te werk en wat je interessant aan deze markt?

“Maintenance & Engineering in de voedingsmiddelen industrie. Het interessante aan deze markt vind ik hoe diep het gaat, het is heel erg breed en diep. Echt een complexe markt dus. Ik vind het erg interessant om uit te vinden wat nou bij wat hoort en hoe dat dan vervolgens werkt.” Wilde je ook gelijk voor deze markt gaan? Of had je iets anders in gedachte? “Ik had eigenlijk zo iets van, ik zie het wel. Het maakte mij niet veel uit in welke markt ik terecht zou komen.”

Hoe verliep het sollicitatie  proces?

“Goed, ik had echt heel veel gesprekken, een stuk of 6 of 7. Alle gesprekken gingen goed, en moest ik net als in de film Wolf of Wallstreet direct iets verkopen. Dat ging op zich goed, ik ging niet gelijk verkopen en ik vroeg naar de behoeften van de klant. Uiteindelijk bij mijn laatste ronde moest ik een presentatie over mezelf houden. Presentaties geven is niet één van mijn sterkste kanten, ik vind het niet erg, maar ik hou het meestal veel te beknopt. Ik was dus al na 10 minuten klaar, een erg korte presentatie, maar uiteindelijk wel goed genoeg om aangenomen te worden.”

Waarom heb je voor Morgan Green gekozen en wat vind je tot nu toe van de traineeship recruitment consultant?

“Ik vond Morgan Green heel professioneel overkomen, het leek the top of the line. Het is niet zo dat je met een gesprek meteen aangenomen bent, ik heb 6 gesprekken gehad. Dit vond ik wel een goed teken. De traineeship vind ik heel erg leuk en interessant. Ik leer heel veel manieren van werken en leren zelf. Dingen bijhouden, opschrijven, doorvragen en-, geen aannames maken. Ik leer natuurlijk ook veel over de markt waar ik in werk.”

Wat hoop je bij Morgan Green te leren?

“We zijn nu bezig met klanten sales trainingen, ik vind dat razend interessant. Hoe je klanten het beste kan benaderen en dingen aan ze kan verkopen vind ik heel leuk om te leren. Hier zou ik de aankomende tijd graag nog meer over leren.”

Waar sta jij over 5 jaar?

Geen idee eigenlijk. Ik zie het eigenlijk altijd wel en plan het nooit echt vooruit. Je kan het wel bedenken maar meestal is het uiteindelijk toch anders. Dus sorry, ik heb echt geen idee.

Bel of mail mij