Afstudeerproject bij Morgan Green

Robert-Jan is in juni 2020 gestart met zijn afstudeerstage bij Morgan Green. Naast de schoolopdracht die hij deed heeft hij ook veel meegelopen met het bedrijf. In maart 2021 zal hij beginnen met zijn traineeship recruitment consultant bij Morgan Green. In dit artikel hebben wij hem naar zijn ervaring met Morgan Green als afstudeeropdrachtgever gevraagd

Wie ben je en welke studie doe je?

“Ik ben Robert-Jan Maartense, 24 jaar oud en volg de studie bedrijfskunde aan Business School Notenboom. Hier zit ik in mijn laatste jaar en ben nu bezig met mijn afstudeeropdracht.

De HBO Bedrijfskunde opleiding is een praktijkgerichte studie die mij opleidt tot een allround bedrijfskundig professional. Tijdens de studie leer ik alles over de inrichting van bedrijven, bedrijfsprocessen, import en export en marktwerking. Maar ook over management, economie en financiën, marketing en communicatie. Na mijn afstuderen ben ik dus geen specialist, maar een generalist; van alle deelgebieden van het vak en van alle functies binnen een organisatie heb ik alle kennis in huis.”

Hoe ben je bij Morgan Green terecht gekomen?

"In oktober 2019 ging ik aan de slag gegaan bij een organisatie die zakelijke klanten adviseren op het gebied van vastgoed. Mijn taak was het benaderen van nieuwe klanten en ervoor zorgen dat er leads werden gegenereerd. Hier heb ik veel geleerd over het plegen van acquisitie. Rond maart 2019 kwam Covid-19 om de hoek kijken. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik niet meer nodig was bij de vastgoedonderneming. Ik besloot daarom mijn profiel op een aantal jobboards te zetten om te kijken hoe ik in de markt zou liggen. Uiteindelijk werd ik benaderd door een corporate recruiter van Morgan Green. In dit gesprek kreeg ik veel informatie over wat voor jobs er beschikbaar waren.

Ik gaf aan dat ik het interessant vond om te horen maar dat ik alleen echt eerst moet afstuderen. Dit was ook mogelijk binnen Morgan Green mits je ook kon meewerken. Voor mij was dit geen probleem en zo ben ik aan de stage gekomen. Ik was in die tijd niet zo zeer op zoek naar een bepaalde stage. Voor mij was het meer een kans voor mijn afstuderen en dat ik mij kan ontwikkelen in bepaalde competenties. Ik ben aan de slag gegaan vanaf 1 mei 2020.  Op 8 juni 2020 was dan de eerste echte werkdag bij Morgan Green."

Wat waren jouw taken bij Morgan Green?

"In het begin kreeg ik veel trainingen over het bedrijf en hoe ik aan de slag kon gaan. Gelukkig had ik al ervaring opgedaan bij een ander werving en selectiebureau. Uiteindelijk kreeg ik de titel junior corporate recruiter. Ik was namelijk bezig met het benaderen van trainees en recruitment consultants. Dit deed ik vaak via linkedin of via de jobboards waar Morgan Green zich heeft aangesloten. Later kwam het werven en selecteren van stagiairs hierbij. Dit was voor mij de meest leerzame taak. Ik had binnen een aantal weken stagiairs gevonden voor de periode van september 2020 tot februari 2021 en daarna ben ik mij gaan focussen op de stagiairs voor februari 2021 tot juni 2021. Deze taken heb ik naar mijn idee volbracht en ben dan ook blij wat ik geleerd heb."

Wat vind je van Morgan Green als bedrijf?

"Als ik kijk naar de organisatie waar ik heb rond mogen kijken, ben ik blij dat ik de keuze heb gemaakt voor Morgan Green. De organisatie zorgt ervoor dat de stagiairs op hen gemakt worden gesteld en dat zij trainingen krijgen die relevant zijn voor de taken die de stagiairs moeten uitvoeren. Daarnaast staat de ontwikkeling van de stagiair centraal. Dit heb ik dan ook zeer positief ervaren. De begeleiding en de werkenemers zijn erg vriendelijke. Als de stagiair kan je ook je ambitie tonen. Ik heb in overleg met de organisatie afgesproken om na mijn afstudeeropdracht aan de slag te gaan als trainee recruitment consultant. Ik hoop dat ik in die tijd nog meer zal leren over werving en selectie en mijn competenties op het gebied van ondernemen nog meet te kunnen laten groeien."

Bel of mail mij